12 augustus, een dagje Akureyri

Ik kan het iedereen aanbevelen, een dagje Akureyri. Het is een hele leuke stad. Niet alleen heeft de stad een rijke historie en zijn er nog veel mooi oude huizen te vinden (met foto’s van vroeger erbij), ook is het een artistieke stad met een kunstacademie en vele musea. Ook de botanische tuin is zeker een bezoek waard, het is gratis en je zult versteld staan van de enorme diversiteit aan bloemen, planten, bomen en vooral kleuren. Je ziet er niet alleen toeristen, maar ook IJslanders die een wandelingetje maken of een kop koffie drinken in het cafeetje. In deze ‘hoofdstad van het Noorden’ zijn meer winkels te vinden dan je waarschijnlijk in lange tijd bent tegengekomen. Dit moesten wij vier jaar geleden ook ervaren toen de bergschoenen van Stijn aan het begin van de vakantie de geest gaven en we een week tot Akureyri moesten wachten voor we behoorlijke bergschoenen voor hem konden kopen. Deze bergschoenen heb ik inmiddels ingepikt…, heerlijke schoenen!

Ik heb een, door een dame uit Akureyri, zelfgebreide IJslandse trui gekocht in een heel leuk winkeltje genaamd Flóra. Ze zitten er sinds twee jaar. Wij gingen eigenlijk op zoek naar de tweedehands winkel die er vroeger altijd zat, maar deze winkel is ook erg leuk. Ze hebben heel veel verschillende spullen van CD’s, kleding en servies tot meubilair. De winkel is gevestigd in een van de oude huizen van Akureyri en dat zorgt al voor een bijzondere sfeer in de winkel. Bovendien is de eigenaresse ook erg aardig. Ze heeft zelf vijf kinderen en we begrijpen elkaar heel snel. “Vakantie met vier kinderen is niet altijd ontspanning voor de ouders zelf…” Hmmm, dat klopt. Gelukkig staat er veel leuks tegenover. Na een paar lekkere lamskoteletjes van de gril, sluiten we de dag weer af met zijn zessen in de hot pot. Het is bijzonder hoe er toch altijd weer gesprekken ontstaan, die anders niet gevoerd zouden worden. Felix en Isis zijn hartstikke moe en vallen bijna direct na het warme bad in slaap. Wij maken het ook niet te laat, want we willen morgen op tijd vertrekken naar Varmahlíð met een omweg langs Olafsfjörður, leuk zwembad met super glijbaan (misschien wel de snelste van IJsland?), en Siglufjörður, zeer interessant haringmuseum. De streeftijd om te vertrekken is 09:00 uur. Hopelijk kan ik onderweg het blog plaatsen, want in het huisjes hebben we geen internet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 gedachten over “12 augustus, een dagje Akureyri”

  1. Op het haventerrein van Siglufjörður is in ieder geval wifi:)
    Veel plezier vandaag! Mooi rondje maken jullie toch! Leuk om te lezen over de plekjes waar wij twee weken geleden ook waren… heimwee…

    1. Ja last van heimwee, dat ken wij ook, iedere keer weer. We zijn nog volop aan het genieten van de laatste dagen. We hebben vanmorgen geraft op de rivier en ik straks nog met Julius, Felix en Isis paardrijden. Wat zullen we lekker slapen vannacht. Vanavond moet de auto gepakt worden voor de vrachtboot, zodat we alleen nog twee koffers hebben voor de laatste dagen in Reykjavík.

      Groetjes, Barbara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *