21 juli, met WOW air naar IJsland

Eindelijk is het dan zover.  Onze hond Mos is gisteren naar opa en oma gebracht en het hele gezin is er helemaal klaar voor!

We brengen de auto naar Airport Parking in Roelofarendsveen en sluiten aan in de rij in vertrekhal 3 bij de incheckbalie van WOWair. Vertrekhal 3 heeft dezer dagen een nare bijsmaak. De enorme bloemenzee maakt grote indruk op mij, nog meer daar ook een goeie bekende van ons met zijn hele gezin (vrouw en twee dochters van 10 en 12 jaar) is omgekomen tijdens hun vlucht met MH17.  Barry Kooijmans was Managing Director van Nomad en samen met hem hebben Robbert en Manuel jarenlang vruchtbaar samengewerkt aan reizen naar Nepal/Tibet, China en Equador.  Ook deze reis naar IJsland gaan er weer veel Nomad spullen mee. Rugzakken, slaapmatjes, slaapzakken en windbreakers;  bijna allemaal eigenhandig door Barry aan ons overhandigd. Wat een bizarre tegenstelling!!! Wij gaan als gezin een mooie vakantie tegemoet en hun vakantie is op de meest brute wijze denkbaar geëindigd.  Rust zacht  lieve Barry, we hopen dat jullie snel terug in Nederland zijn bij jullie geliefden.

Eigenlijk valt er na deze woorden niet meer veel te zeggen.  Maar het leven gaat ook door en ik heb mezelf voorgenomen deze vakantie juist ook het leven te vieren. Daarom toch ook een kort verslag van deze dag.

Aankomen op IJsland is eigenlijk thuiskomen. Niet alleen Robbert en ik voelen ons als een vis in het water, ook de kinderen lopen hier rond alsof ze thuis zijn.  In Reykjavík bezoeken we als eerst onze favoriete muziekwinkel 12 Tonar, waar we meteen de 15 CD’s besteld hebben voor de winnaars van onze foto-actie voor de brochure van 2015.  Na een overheerlijke maaltijd in de Grill Market gaan de kinderen maar al te graag naar bed. Met twee uur tijdsverschil is het voor hen intussen echt bedtijd. Morgen gaan we onze auto ophalen in de haven. Ik verheug me er enorm op. Als het weer meewerkt, zullen we de volgende twee nachten kamperen op de Westmaneilanden, maar stiekem hebben we ook al gecheckt of er nog kamers beschikbaar zijn…, en dat is het geval.  Maar we smelten niet van een paar druppels, dus als het even meezit, kan ik binnenkort foto’s van ons kampement plaatsen.

Voor nu welterusten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

10 gedachten over “21 juli, met WOW air naar IJsland”

 1. Heel veel plezier op IJsland en ja helaas worden we soms wakker geschut door een tragisch iets waardoor je beseft dat het leven er is om van te genieten. Woorden schieten te kort voor de MH17 vlucht.

  Geniet lekker.

 2. Wat fantastisch om nu al van jullie te horen. Heel veel plezier daar. Feest om zomaar deelgenoot te kunnen zijn van jullie IJslandse avonturen. liefs aan iedereen van Harm & Inge

 3. Wat leuk om je verslag te lezen nu we zelf ook deze vakantie in IJsland zijn geweest! We lezen nu dat jullie vertrekdag onze aankomstdag was terug uit IJsland met WOW air.
  Dus misschien zijn we elkaar wel tegen gekomen in de aankomst-vertrekhal…

  1. Beste Yvonne, dat inderdaad zomaar kunnen. Na vier weken, was het voor ons wel echt tijd om weer naar huis te gaan. We hebben zoveel gezien en gedaan, dat je ook weer tijd nodig hebt om al die indrukken te verwerken, zeker voor de kinderen. Die genieten op het ogenblik van hun eigen kamer en aangezien het weer hier in Nederland niet zo fantastisch is, vinden ze het eigenlijk best prima om even niets te doen…
   Veel plezier nog op IJsland. Gaan jullie helemaal rond? Hou dan ook onze website http://www.ijslandspecialist.nl en bijvoorbeeld http://www.iceland.is in de gaten i.v.m. de vulkanisch activiteit bij Bárðarbunga. Groetjes, Barbara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *