De Kloostermannen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Robbert (47)
…………………..

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Barbara (44)
“IJsland heeft inmiddels een heel belangrijk gedeelte van ons (gezins-)leven in beslag genomen.  Dat zie je ook aan de reacties van de kinderen. Het is allang niet meer alleen werk, het is bijna een ‘way of living’ geworden. Niet alleen de verbluffende natuur raakt me iedere keer weer diep, ook de IJslandse muziek, het bijzondere licht en het gevoel van vrijheid zorgen er steeds weer voor dat ik me op IJsland helemaal thuis en gelukkig voel.  Wat mij betreft is de slogan ‘Inspired by Island’ bijzonder goed gekozen. Ik verheug me op een heerlijke vakantie, waarvan ik vast weer vol nieuwe ideeën en vol van alle nieuwe ervaringen terug kom. ”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stijn (15)
“IJsland heeft een zeer levendige en typische muziekscene, die geweldig matcht met het landschap. Door het landschap rijden met die muziek geeft een bepaald gevoel. De muziek uit IJsland zou ik omschrijven als “mistig” door het hevige gebruik van echo’s en galm. Dit wekt een sprookjesachtig beeld op wat helemaal past bij het land van trollen en rotsmensen.
Dit is de gedachte die ik krijg als ik denk aan IJsland. Mistige kusten met verhalen over Vikinggoden, trollen en reuzen. Juist het grauwe maakt het spectaculair. Toch is de natuur zeer kleurrijk, maar juist dit contrast met de muziek zorgt ervoor dat IJsland zo’n droomland is.”
-Stijn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Julius (12)
“Ik vind IJsland zo fijn, want het is zo rustig en je kunt de natuur horen en voelen. IJsland is ook mijn plek om te luchten. Daarom wil ik later op IJsland wonen.”

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Felix (10)
“Waarom ik van IJsland hou. Ik vind het landschap prachtig en het kamperen is super leuk. De mooie legendes en verhalen zijn de engste en raarste die er zijn. Ik heb heel veel zin erin. ”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Isis (8)
“Ik vind leuk omdat ik de natuur leuk vind en het mos en de hotpots.”

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze hond Mos blijft thuis bij opa en oma.

6 gedachten over “De Kloostermannen”

 1. Fijne reis! Leuk dat jullie al zo thuis zijn in IJsland. Mijn vriend en ik zijn er 1 x een paar dagen geweest met een groep componisten uit diverse landen. In augustus gaan we terug met mijn kinderen van 14 en 15jr. We willen 12 dagen rond trekken. (Ringweg denk ik)Auto hebben we al gevonden. Nu nog betaalbare slaapplekken. We gaan graag jullie tips lezen.?geniet!

  1. Dankjewel Wendy!

   We hebben er erg veel zin in. In het vliegtuig hoeft nu alleen de handbagage mee. Dat is erg prettig.

   Veel accommodatie is inmiddels volgeboekt (ook in augustus). Als jullie op de bonnefooi gaan reizen, doe je er misschien wel verstandig aan om een tent of tentjes mee te nemen. Of je moet op de koop toe nemen, dat je wat verder door moet rijden/zoeken dan gepland. Veel plezier ook tijdens jullie reis!

   Groetjes,
   Barbara

 2. Leuk om te lezen hoe jullie IJsland beleven. We wisten het wel, maar op papier komt het nog duidelijker door. Intussen hebben we jullie mail met aankomstbericht ontvangen en dat is toch weer een hele geruststelling, hoor.
  Maak je over Mos geen zorgen; jij heeft het hier best naar z’n zin, rent de poten uit z’n gat over het hele Ommoordse veld, maar dat kan allemaal, hij luistert goed. Het is hier erg warm en Mos heeft zelfs pootje gebaad!
  Nou, geniet maar veel van jullie vakantie en houd ons op de hoogte (dat ghaat overigens prima via de blog.
  Liefs van ons en een pootg van Mos.

  1. Heel veel liefs van ons terug.
   Ik moet mijn verhaal nog even schrijven, dus ik houd het kort.
   En een knuffel voor Mos natuurlijk!

 3. Lieve familie,

  Vanmiddag Leen en Gerti gebeld.
  Zij vertelden over jullie blog.
  Net gelezen en de foto’s bekeken.
  Genieten !
  Had vandaag toevallig ook twee van jullie mooie stenen uit Lapland in mijn handen.Eentje ligt op mijn nieuwe tuintafel met een steen uit Denemarken.
  Was ook even intens bij de dierbare herinneringen aan jullie logeerpartij bij mij op doortocht en terugtocht naar en van IJsland.
  Allerlei beelden kwamen in mij op.
  Isis die voor de auto stond, niet veel groter dan de wielen.
  Stijn die aan het tekenen was.
  De banken in de huiskamer die ,tegen elkaar geschoven slaapplekken bood voor twee kleine boefjes.
  Ach, zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Maar het wordt nu bedtijd.

  Wanneer ik de medicijnen afgebouwd heb en beter in mijn energie zit, wil ik nog heel graag een reis naar Ijsland maken !
  Een goed reisbureau hoef ik in elk geval niet meer te zoeken !

  Veel liefs en een hele fijne vakantie verder !

  Christa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *