11 augustus, surprise…. Walvisexcursie bij Dalvík (ieder nadeel heeft z’n voordeel!)

Wakker worden met zon is toch iets moois! Wat zullen we daar eens mee doen? We moeten vandaag wederom verkassen, maar dat kan al om een uurtje of tien, omdat de vorige gasten vroeg weg zijn. We mogen er al veel eerder in dan normaal (15:00) en dat scheelt een hoop gedoe. Als Robbert boodschappen doet met Julius en Stijn, heb ik tijd om de twee huisjes waar we de komende twee nachten zitten in te ruimen. We hebben weer een hot pot! ’s Ochtends hebben we meteen gebeld met Arctic Sea Tours bij Dalvík, onze meest favoriete plek om walvissen te bekijken en we kunnen mee, dus dat is lekker wakker worden voor de kinderen. Het Eyjafjord ligt er op zijn mooist bij. Blauwe lucht met witte wolken, donderblauw water, knalgroen gras met witte hooibalen, over bloemen, paarden in de wei een auto met kinderen vol verwachting op weg naar Dalvík.

De walvisexcursie bij Dalvík van Arctic Sea Tours is kleinschalig, persoonlijk en aan het einde van de tocht mag je zelf een hengel uitgooien om  te vissen. Deze vissen worden daarna op de BBQ gelegd om gezamenlijk te eten. Het weer doet vandaag echt lekker mee. We varen best ver het fjord uit, maar dan laat de eerste bultrug zich zien en eigenlijk meteen heel dicht bij de boot. Met 42 man aan boord heeft iedereen goed zicht. Er zijn 8 kinderen aan boord (ook allemaal in goeie warme pakken gehesen) en ook zij krijgen allemaal genoeg ruimte om deze machtige reuzen te bekijken; het blijft mooi. Een stuk verder op zee hangt een vreemde regenwolk, waaruit zachte miezerregen komt en er ontstaat een hele gekke regenboog aan de horizon. Zelf de IJslandse kapitein had dit aan boord nog niet eerder gezien. Tevreden over wat we gezien hebben, genieten we van de chocolademelk met kaneelkoekjes en dan worden de hengels uitgedeeld. Stijn heeft meteen beet, maar ook Julius, Felix en Isis vangen zelf een grote vis. Als we eigenlijk al moeten stoppen, mag Felix toch zijn lijn nog een keer uitgooien van de kapitein en hij vangt echt een joekel van een kabeljauw, die we mee naar huis mogen nemen. Dat wordt een feestmaal. Ons huisje heeft een gril, maar hij past er maar net op!

Dit was echt een onverwachts cadeautje. We hebben er wat mooie dingen bij Mývatn voor moeten laten liggen, maar na zo’n perfecte dag is dat snel vergeten. Terwijl ik mijn foto’s en mijn blog bijwerk gaat te rest nog in de hot pot. Morgen gaan we Akureyri onveilig maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *