3 augustus, naar Bakkagerði in Borgarfjörður Eystri

Het is gelukt! Om half acht zitten we in de auto naar de Hengifoss. We zijn allemaal nog wat slaperig, maar de lucht is strak blauw, dus dat belooft veel goeds. Er staat al wel een bus bij de parkeerplaats, maar dit is een slaapbus en deze mensen zijn gelukkig nog net niet zo ver dat ze de klim naar de Hengifoss gaan maken. We stiefelen stevig door, want we willen echt als eerste boven zijn. Om 8:45 staan we bovenaan en de beloning is groots. Het is een indrukwekkende waterval met mooie steenrode kleuren, grillige basaltzuilen onderweg naar boven en als je je omdraait een enorm uitzicht over het Lagarfjlót en zijn omgeving. Uiteraard maken we een selfie en Stijn en Julius zijn zelfs zo stoer om het koude water even uit te proberen…

Terug bij ons huisje moeten we snel alles inpakken, want om 12:00 moet de sleutel ingeleverd worden.  Bijna gelukt…   Daarna vervolgen wij onze reis naar Borgarfjörður Eystri, naar Bakkagerði. Ik ben in deze uithoek nog niet geweest, maar Robbert wel. Ik ben totaal verrast door de schoonheid. Gekleurde, besneeuwde bergen, een bijna azuurblauwe zee en boven aan het fjord een uitzicht over een vallei waar je U tegen zegt. Heb ik weer een nieuw IJslands paradijs ontdekt! Je kunt in deze omgeving ongelooflijk veel lange en korte wandelingen maken, allemaal even mooi.  Bakkagerði is klein maar erg leuk, vooral de camping, die wij de komende 3 dagen als ons thuis rekenen.

En hoe leuk is het dan als je Bakkagerði inrijdt en direct vrienden tegenkomt. Edwin en Mirjam staan op dezelfde camping en de kinderen heerlijk kunnen voetballen, golfen en spelen met Gísli en Bríana.  ’s Avonds, na een bezoek aan de papegaaiduikerrots, is het best koud, maar met muts op smaken de biertjes ons goed…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *