2 augustus, naar Laugarfell en het Laugarvatnslaug (omgeving Snæfell)

Eigenlijk zeggen voor vandaag beelden veel meer dan woorden. Ik houd het daarom ook kort. We hebben een sprookjesachtige tocht in een deel van het binnenland gemaakt. Langs het Lagarfjlót zijn we naar de Kárahnjúkardam gereden. Onderweg komen we langs een wonderschone overnachtingsplek bij Laugarfell, waar Julius, Isis en Felix meteen in het warme badje kruipen en wij daarna lekker taart eten. We vinden het hier zo mooi dat we zelfs even checken of we er zondag kunnen overnachten, maar helaas, ook hier is alles volgeboekt voor de komende nachten.  Het is prachtig weer en het landschap is zo wijds en bijzonder. Witte bergen, meertjes, uitgestrekte velden en veel stenen. We hobbelen (ja, slechte weg met ook nog een rivierdoorsteek) daarna naar misschien wel de mooiste plek tot nu toe van deze reis, de warme waterval bij Laugarvatnslaug. En er is niemand anders!! Het water is rond de 40 graden en de zon schijnt. We GENIETEN!

Na het badfestijn lunchen we in de zon langs de verwarmde beek. Ook de weg terug is indrukwekkend. We kijken weer uit naar rendieren, maar die hebben zich goed verstopt. We wilden eigenlijk nog naar de Hengifoss klimmen, maar we zijn al helemaal rozig en die wandeling er naartoe neemt toch een klein uur in beslag. Dat wordt het niet meer vandaag. Na een biertje in de zon op onze veranda doen Robbert en ik nog snel boodschappen, wordt er wederom gevoetbald en ligt Stijn op de bank bij te komen van alle indrukken met ‘zijn’ muziek uit de luidspreker.

De Hengifoss staat voor morgenochtend vroeg op de agenda. We willen al om 7 uur vertrekken. Zou het lukken?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een gedachte over “2 augustus, naar Laugarfell en het Laugarvatnslaug (omgeving Snæfell)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *