24 juli, rustdag in Kirkjubæjarklaustur

Het ontbijt was, daar staan de Icelandair hotels bekend om, bijzonder uitgebreid en overheerlijk. Het wafelijzer had het maar druk met ons. Intussen regent het buiten lekker door en aangezien we geen zin hebben om de tent in de stromende regen op te zetten en het Icelandair hotel de komende nachten volgeboekt is, moeten we op zoek naar een ander onderkomen voor de komende twee nachten.  Het lot is ons goed gezind. Het hotel waar we wat vinden was eigenlijk ook helemaal volgeboekt, maar omdat een groep vergeten heeft te annuleren zijn er net onverwachts toch twee kamers voor ons beschikbaar voor de komende twee nachten. Het hotel ligt op een prachtige plek, met een eigen golfbaan, een meer om in te vissen en een prachtige omgeving om in te wandelen. Wij slapen niet in het hotel zelf, maar ik het Lake House een stuk verder op. Deze woning wordt gebruikt voor mensen die gaan vissen en overal hangen de trofeeën aan de muur. Het hotel zelf ademt een serene rust van Scandinavisch design, het Lake House daarentegen is de overtreffende trap van burgerlijke kitsch… Maar het uitzicht is rond om fantastisch en een groot gedeelte van de dag hebben we de woonruimte helemaal voor ons zelf. Tegen de avond komen er ook andere gasten. Na een uitgebreide rondleiding in het hotel door de Hotel Manager, lunchen we in het Lake House om vervolgens eindelijk!!! (volgens de kinderen) te gaan zwemmen.

Bijna ieder zichzelf respecterend dorpje in IJsland heeft een eigen buitenzwembad. De zwembaden worden geothermisch verwarmd en meestal hebben ze ook nog eens leuke glijbanen en verschillende hot pots (een jacuzzi). Het wordt een typisch IJslands middagje zwemmen. De regen is gelukkig slechts nog een beetje miezer regen en er zijn twee hot pots. Een van 36-38 graden en de ander van 38-40 graden.  Het grote bad is ook lekker warm en we houden het dan ook bijna twee uur vol in het zwembad. Zelfs de zon komt even voorbij. Met uitzicht op een prachtige waterval, geniet ik vanuit de hot pot van mijn spelen de kinderen. Helaas, maar terecht, mag je in het zwembad zelf geen foto’s maken, dus je zult het zelf een keer moeten ervaren.  Zwemmen maakt echt deel uit van de IJslandse cultuur, maar je moet je wel houden aan de IJslandse regels en die houden in, dat je je voorafgaand aan het zwemmen goed wast. Geen probleem! Na een paar nachten kamperen, soms de uitgelezen mogelijkheid om jezelf weer even helemaal op te frissen.

Robbert gaat aan het einde van de middag nog een rondje golfen met Julius en Felix in zijn kielzog. Er zijn echt zo veel mooie golfbanen op IJsland. Vaak slechts 9 holes, maar in een landschap waar je U tegen zegt.

’s Avonds gaan we heerlijk eten in het hotel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA