14 augustus, raften en paardrijden bij Varmahlíð

Volgens mij worden we allemaal wakker met een beetje kriebels in de buik. Ik in ieder geval wel! We gaan in de ochtend raften en aan het einde van de middag paardrijden.

Voor het raften moeten we ons hijsen in wetsuitpakken met helm en zwemvest. Wat is het jammer dat ik alleen vooraf en na de boottocht foto’s heb kunnen maken. Het was echt een super avontuur.  We krijgen uitgebreide instructies hoe we moeten peddelen en hoe we moeten reageren op de commando’s van de gids.  Isis is uiteindelijk toch net iets te klein om mee te peddelen, dus zij gaat midden in de boot zitten. Het water is  echt koud!

Stijn en Robbert gaan voorop, achter Robbert zit Felix en achter Stijn zitten Julius en dan ik. Al snel blijkt dat de Rob en Stijn het meeste water te verwerken krijgen.  De rivier heeft soms best mooie versnellingen waar we stevig aan de bak moeten. Wij volgende commando’s: ‘forward please, back paddle please of DOWN!!’ Dat laatste betekent als de sodemieter in de boot gaan zitten met je peddel recht omhoog. We hebben een relaxte gids uit Nepal, die wel rekening houdt met de kinderen, maar toch is het soms best spannend! Halverwege stappen we allemaal uit om bij een warme bron langs de rivier warme chocolademelk te drinken. Het is meteen lekker om je voeten even te warmen aan het warme water.  Helaas valt de chocolademelk niet lekker bij Isis en het kost wat overredingskracht om haar weer in de boot te praten.  Nog een stuk later gaan we weer naar de kant omdat daar iedereen van een rots van een meter of 3 in het koude water mag springen.  Stijn en Julius staan als een van de eersten bij de gids op de rots samen met Robbert. Wat een stoere sprongen. Ze moeten allemaal flink  zwemmen om naar de kant te komen. Als we even niet opletten,  staat ook opeens Felix bij de gids op de rots (met vastgetapte bril..). Hij heeft helemaal zelf besloten, dat hij dit ook echt wil doen. Stijn gaat er snel achteraan om toch zijn bril aan te pakken en dan springt ook Felix naar beneden in het koude water. Hij is zo licht, dat hij heel snel door de stroming meegenomen wordt. Robbert en 3 gidsen staan klaar om te helpen. Felix krijgt een touw toe gegooid en hij pakt het gelukkig meteen vast. Als hij aan de kant staat, krijgt hij van de hele groep (4 boten) applaus. Ik sta stiekem toch even met een brok in mijn keel. Ik mag Isis niet loslaten en zo heb ik een goed excuus om niet ook te springen. Zou ik het anders wel gedaan hebben? Ik weet het nog steeds niet. Ik ben trots op alle mannen.  Ze hebben nu wel allemaal een heel nat pak en dat is best koud. De beste remedie is hard peddelen. Als Isis toch nog een keer bang wordt, stellen alle broers haar gerust. Dit mag je met recht een avontuur noemen.  Terug aan de kant moeten we nog een stuk met de bus. Na de busrit van een minuut op 15 mogen we met zijn opwarmen in een warm zwembad op in een hot pot. Heerlijk! Felix is nog steeds vol van zijn eigen moed. Hij heeft zijn angst echt zelf overwonnen. Apetrots op zichzelf. Julius is zelfs nog een tweede keer gesprongen en Stijn drie keer! En het is echt koud hoor.

Er staat ook nog een paardrijdtocht op de planning, maar de kinderen moeten echt eerst even bijkomen. Gelukkig hoeven we ons pas te melden om kwart over vijf, dus ze hebben de tijd om uit te rusten. Stijn besluit niet mee te gaan, maar de rest heeft er super veel zin in. We worden begeleid door twee Duitse meisjes/dames. Het licht is rond deze tijd zo mooi. De hemel is gedeeltelijk donker van de wolken, maar de zon laat het gele gras op de grond licht geven.  Isis en Felix hebben al een beetje kunnen oefenen en doen het heel goed. Maar ook Julius heeft er grote lol in. Hij heeft een zwart wit gevlekt paard met een eigen wil, maar Julius rijdt prima. Paardrijden is zo leuk op IJsland, of je nu beginner bent of juist gevorderd, het is een hele andere manier om het landschap te bekijken zo hobbelend op een paard. Robbert, Julius en ik gaan ook een stuk in een wat harder tempo, dat is helemaal leuk! Het kost even wat moeite om een goeie groepsfoto te maken, omdat het paard van Isis steeds wegloopt om vers gras te eten, maar het is toch gelukt.

Het is onze laatste avond voor Reykjavík, dus we gaan nog een keer gezamenlijk in de grote stenen hot pot en iedereen vertelt wat hij het leukste, het stomste en het grappigste vond deze vakantie. Het wordt te lang om daarover te vertellen. Maar de verschillende analyses waren zeer interessant.  Het wordt daardoor een late avondmaaltijd, maar dat doet er even helemaal niet toe.  Het huisje is in een staat van ontploffing, want morgenochtend moet de auto omgepakt worden om naar de haven gebracht te worden. Dat betekent een grote reorganisatie van de spullen. Voor Reykjavík heeft iedereen zowaar nog een set met schone kleren.  Als ik ga slapen, ligt iedereen al te snurken. Mijn hoofd loopt nog over van de dingen die de volgende dag moeten gebeuren, maar gelukkig val ook ik best snel in slaap. Wat wil je na zo’n inspannende dag!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 gedachten over “14 augustus, raften en paardrijden bij Varmahlíð”

 1. Leuk weblog en mooie foto’s! Ik meende zelfs Harry Potter te zien 🙂 In oktober gaan wij naar Noord IJsland dus jullie weblog is een leuk stukje voorpret. Nog veel plezier in Reykjavik.

  1. Hoi Erica,
   Ja, Felix tovert ieder dag flink!
   We hebben prachtig weer in Reykjavík. Zon, maar wel fris. Het is tijd om er weer op uit te gaan, want ook in Reykjavík zelf valt veel te beleven.

   Groetjes,
   Barbara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *