29 juli, Moeyri bij Eskifjörður

Kamperen is toch een hele andere tak van sport….

Deze dag is weer een rustdag. Lekker lummelen en gewoon genieten van de mooie plek. Isis, Felix en Julius bezoeken meerdere malen de hotpot en Robbert gaat nog een keer vissen in de fjord samen met Isis. Hun moeite wordt beloond met een paar lekkere visjes, die wij voor de lunch bakken en met de vingers opeten. Wat een feestmaal! Dat vinden de honden van de eigenaresse ook en onze vriend Micky het poolvosjes. Hij is niet bij de tent weg te slaan. Als wij alweer met andere dingen bezig zijn steelt Micky de restjes aluminiumfolie van de vis. Aangezien dit niet het beste voedsel is, rent Stijn erachteraan om de bonk aluminiumfolie van hem af te pakken. Het is en blijft en wild dier en nadat Stijn de bonk te pakken heeft bijt hij Stijn in zijn enkel. Aangezien het toch een beetje bloedt, bellen we even met de dokter. Hij wil Stijn toch even zien en geeft hem voor de zekerheid een DKTP shot.

De wind is in de middag flink opkomen zetten en de tent is vervaarlijk aan het klapperen. Gisteren kwam de wind nog vanuit zee en was de temperatuur best mild, maar nu komt de wind vanuit het land en is hard en koud. De wind is zelfs zo hard, dat we even overwegen de tent af te breken, maar we laten ons niet zomaar wegjagen van zo’n mooie plek. Binnen in de tent maken we een noedelsoep die ons nog een beetje verwarmt en daarna kruipen we lekker warm in onze slaapzakken. Het is wel even wennen om in slaap te vallen bij de herrie van het klapperende tentzeil, maar het is in ieder geval droog.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *