28 juli, heel veel regen en mist in de Oostfjorden

De Oostfjorden staan er wel een beetje om bekend: laag hangende bewolking! Maar wij kregen vandaag de volle laag.  De wolken raakten regelmatig de weg en de regen kwam gestaag naar beneden. In Djupivogur hebben we wel hele lekkere zelfgemaakte taart gegeten met warme chocolademelk. Daarna volgen Stöðvardsfjörður, Rey……., Eskifjörður en als laatste Neskaupstaður. De kust is echt heel mooi, maar het zicht wordt wel heel erg belemmerd door de laaghangende mist. Zonde!  Maar het is niet anders. In Neskaupstadur maken we nog een wandeling de berg op. Om het stadje te beschermen tegen lawines is er en enorm bouwwerk gemaakt. Indrukwekkend. We gaan toch weer terug door de tunnel naar Eskifjördur. Dat vinden we een beter vertrekpunt voor de komende dagen. We besluiten te overnachten bij Mjoeyri. Een kleine camping bij een aantal vakantiehuisjes direct aan het  water. We mogen gebruik maken van de hotpot en er is zelfs een sauna! Julius, Felix en Isis duiken uiteraard direct de hotpot in. Er loopt een klein poolvosje rond op het terrein. De eigenaresse had ons al gewaarschuwd. ’s Nachts gaat hij in een kooitje en overdag rent hij hier een beetje rond. Het is echt een grappig beestje, dat graag naar je voeten hapt en lekker wil spelen.

We hebben gisteren niet voor niets pieren gestoken, want dit is een prima plek om nog een hengel uit te gooien.  Er zijn twee Nederlandse meisje en zo wordt er door Julius, Felix en Isis ook nog even gevoetbald. Al met al een natte, maar uiteindelijk toch best een heel geslaagde dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 gedachten over “28 juli, heel veel regen en mist in de Oostfjorden”

 1. Wat een heerlijke verhalen weer om te lezen. Nu op een plekje waar wij ook hebben overnacht. In een van de huisjes aan het fjord. Toen waren er een aantal IJslandse families bij elkaar. ’s Avonds gezellig bij een kampvuur……..bizar gezicht als het nog niet donker is.
  Goede reis verder en veel plezier!

  1. Beste Maureen,
   Jullie ook nog een goede reis! Wij genieten, na het kamperen bij Moeyri, van ons huisje bij Skipalækur. Daarna staan weer drie nachten kamperen op de planning. Morgen gaan we naar de Hengifoss. Al met al valt er af en toe wel regen, maar we boffen steeds met de timing. Echt nat zijn we nog helemaal niet geworden.
   Gr,
   Barbara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *