26 juli, van Kirkjubæjarklaustur via het Jökulsárlón naar Höfn

Het is zonnig!!

En we gaan naar het Jökulsárlón. Ik ben er inmiddels al zo vaak geweest, maar op de een of andere manier nog nooit met zon. De rit ernaar toe is fantastisch. De zon is onze grote vriend vandaag. Alle kleuren lichten op. De gletsjers aan onze linkerkant en de zee aan de rechterkant en tussen door watervallen, rotsformaties, spoelzandvlaktes en hard stromende rivieren. Dit hadden we allemaal even nodig. Als je als gezin van 6 opeens bijna 24 uur per dag boven op elkaars lip zit, dan is dat over het algemeen even wennen. Laten we het er maar op houden dat er gezinsleden zijn die wat aanpassingsproblemen hebben en er waren wat irritaties…  Het zonnige weer zorgt ervoor dat de stemming buitengewoon goed is en iedereen heeft er weer zin in.

We komen langs Skaftafell om een gletsjerwandeling te maken, maar de schoenmaat van Isis is toch nog net te klein voor de stijgijzers die je daarbij nodig hebt. Helaas! Maar niet getreurd, we gaan naar de Svinafellsjökull en dat is ook prachtig. Het is machtig om zo dichtbij een gletsjertong te staan. Vandaag hebben we ook de smaak te pakken van de self-timers, dus ook hier moet er weer een gemaakt worden.

Eenmaal bij het Jökulsárlón gaan we eerst naar het strand met de ijsblokken. Er vliegen zo veel vogels, met name skua’s (grote jagers) en noordse sternen. Daarna gaan we naar het ijsbergenmeer. Het is druk, maar dat mag de pret niet drukken. Soms hoef je maar een paar kleine passen extra te doen en je staat toch bijna helemaal alleen.  Het is echt betoverend mooi met de zon. Het is gewoon warm, we lopen gewoon in t-shirts of overhemden rond.

Een stuk verderop gaan we nog naar het strand en een zeehond heeft ons ook opgemerkt. Na een half uurtje strandjutten hebben we een skelet van een dolfijnenkop, een skelet van een jan-van-gent en meerdere botten van schapen en wat kleinere vogelkopjes. De foto’s volgen nog. Terwijl de rest op zoek is, ga ik nog even lekker zonnen op het zwarte warme zand en daarna vervolgen we de reis naar Höfn, waar we eindigen in een erg leuk appartement en genieten van een bijzonder lekkere kreeftdiner in het Humarhusid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 gedachten over “26 juli, van Kirkjubæjarklaustur via het Jökulsárlón naar Höfn”

 1. Lieve baasjes en bazin,
  Nou, de eerste week bij oma en opa in Ommoord bevalt me best. Natuurlijk denk ik veel aan jullie en als ik kinderen hoor of zie sta ik met gespitste oren in de starthouding, maar als dan blijkt dat jullie het niet zijn, ga ik vrolijk verder met oma en opa. Zij zorgen heel goed voor me: met opa maak ik een paar keer per dag hele wandelingen, ren ik het hele Ommoordseveld over en intussen weet ik de weg in heel Ommoord. Oma maakt het eten heel lekker voor me: door de brokken heen mengt ze een paar sliertjes gekookte kip met wat kookvocht, heerlijk!
  Met m,ijn pootje gaat het ook goed. Ik ben vrijdag nog even bij de dierenarts geweest, omdat het wondje toch weer even open moest. Dat vond ik niet zo leuk, maar opa hield me stevig vast en in bedwang en zit nu (sorry) onder de blauwe plekken door mijn gespartel. Dat zijn we nu allebei vergetenb, want het was gewoon nodig. Nu, met nieuwe (andere) zalf en antibiotica gaat het prima, ik ga er zelfs mee het water in (mag van de dokter).
  Mijn sociale contacten onderhoud ik ook goed: natuurlijk met andere honden en hun baasjes; ik moet alleen oppassen dat ik niet verwaand word, want onderweg hoor ik alsmaar dat ik zo’n mooie hond ben; ook oma en opa zeggen dat, evenals tante Ria. Oma en opa gaan meestal op maandag ’s avonds langs haar, dus ik ook; misschien komen we straks met onze middagwandeling wel weer bij haar terecht.
  Verder weet ik niets te vertellen; maak je geen zorgen want met mij gaat alles goed en ik zal jullie niet vergeten: ik hou van jullie allemaal.
  Poot en lik van Mos.

  1. Lieve Mos,
   Wat een lieve brief! Ik heb de brief hard op voorgelezen met de kinderen om me heen. En wat wilden we je allemaal graag enorm knuffelen daarna. Wat fijn dat het zo gezellig is bij opa en oma, maar dat hadden we wel verwacht. Hopelijk gaat het met je pootje ook snel helemaal goed. Doe opa en oma de groeten van ons en een dikke kroel van ons allemaal!

 2. Wat een plaatje: de kinderen op de ijsschotsen. En wat een verdere leuke foto’s en verhalen.
  Wij zijn hier met Harm’s ouders aan het kaasfonduen en jullie krijgen van iedereen heel veel liefs.

 3. Wat heerlijk om jullie verhalen te lezen! Wij zijn net gisterenavond thuisgekomen van IJsland, als ik dit zie (en onze eigen foto’s) wil ik zo weer terug! Het was zo gaaf! En dankzij de IJslandspecialist hebben we op zulke leuke adressen gelogeerd! Wat tof dat jullie zon hadden bij het Jökulsárlón. Die bleef weg bij ons, maar ook zonder zon was het er prachtig! Goede reis nog met elkaar! Geniet ervan!

  1. Lieve familie de Haan,
   We gaan er zeker nog van genieten. Gisteren hadden we een bijzonder zonnige dag in Bakkagerði in het Oosten. Vandaag is het weer wat grijzer en helaas ook wat kouder. Maar de omgeving is zo mooi dat ons dat niet zo veel uitmaakt. We zijn nu precies op de helft. Ik ben benieuwd wat de volgende twee weken ons zullen brengen.
   Groetjes, Barbara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.