23 juli, van Þakgil naar Kirkjubæjarklaustur

Het belangrijkste doel van vandaag was om de band te laten repareren.  Na een kort wandelingetje vanaf de camping naar een prachtige waterval (die de camping geheel van stroom voorziet overigens) en onze eerste selftimer, rijden we door het imponerende landschap terug naar de ringweg op zoek naar de dichtstbijzijnde garage.  We willen in de komende dagen heel graag naar Lakí, maar zonder reserveband is dat niet echt verstandig. Gelukkig vinden we bij Vík een garage die ons uit de brand helpt. In de tussentijd gaan wij naar het zwarte strand bij Vík en, zoals wel te verwachten, halen Isis en Julius een nat pak. Felix ontspringt net de dans. De golven komen dan toch opeens te snel. Tijdens onze picknick leggen we de natte sokken en broeken op de nog warme motorkap te drogen. Maar die natte kleren horen nu eenmaal bij het spel.

We willen de tent gaan opzetten voor de komende 3 nachten bij Kirkjubæjarklaustur en het ziet er zeer hoopgevend uit. Het wordt steeds lichter en de zon laat zich zelfs zien. Tegen de tijd dat we in Kirkjubæjarklaustur aankomen regent het echter weer als een dolle. Kamperen in de regen is niet zo erg, maar een tent opzetten in de regen wel!  Gelukkig kunnen we de laatste kamer krijgen in het Icelandair Hotel en ’s avonds genieten van een heerlijk diner. Onze complimenten voor de chef! Als het morgenochtend droog is, willen we meteen de tent neerzetten, maar in het hele zuiden zijn veel campings nogal drassig geworden van de vele regen van de afgelopen tijd, we zullen het zien.  Hopelijk binnenkort daarom wel foto’s van onze tent. Stiekem hebben we vanavond best genoten van de warme douche en de andere luxe, maar ik kijk er toch echt naar uit om de tent op te zetten en helemaal buiten te zijn.  Nu stap ik mijn luxe bedje in en verheug me al op de gebakken wafels bij het ontbijtbuffet van morgenochtend….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 gedachten over “23 juli, van Þakgil naar Kirkjubæjarklaustur”

 1. Wat een prachtige foto’s ! Zou ook graag Ijsland aan mijn kinderen willen laten zien… Wie weet wat de toekomst brengt…

  1. Hi Marlies,
   Ben je er zelf al wel een keer geweest?
   IJsland is voor kinderen ook echt een prachtig land. De verwarmde buitenzwembaden zijn bij onze kinderen ook zeer geliefd.
   Groetjes,
   Barbara

 2. Tja, ik probeerde al eerder te reageren, maar dat lukte me niet. Nu dus wel. Van ons eerste bezoek aan IJsland weten we maar al te goed hoe mooi het daar is, maar door jullie blog gaan bij ons de herinneringen weer leven. Blij dat we bericht ontvingen van jullie veilige aankomst in IJsland; toch een hele opluchting.
  Jammer dat het weer niet zo meewerkt, maar als echte natuurvrienden zullen jullie er wel het beste van maken. Hier is het schitterend weer; zelfs zo schitterend, dat ook Mos zich in het water waagt. We zorgen goed voor hem en zo te zien lukt ons dat nog ook. Ben benieuwd naar jullie verdere berichten; maak er maar een fijne vakantie van. Liefs van ons en een poot van Mos.

 3. Wat een heerlijk vakantie verhaal en bijpassende foto’s! Lekker verder genieten. Ik stuur wel wat warmte en zon door daar hebben we hier wat veel van. Verder gaat t prima hoor in Capelle en Rotjeknor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.